Ana içeriğe atla

eTwinning Projemiz: European Book

Tanıtım: European Book

Öğrencilerimizin bilgi düzeylerini artırmak, çok kültürlü eğitimi geliştirmek ve Avrupa kültürüne karşı var olan ön yargıları kırabilmek  amacıyla bir eTwinning projesi başlattık. Bu ilk projemizde, 7. sınıf seviyesinden 9, 6.sınıf  seviyesinden 5 öğrencinin katıldığı karma bir grup ile çalıştık. Almanya, İspanya ve Yunanistan'dan birer okulun katıldığı projemizde karar alma ve uygulama süreçleri dört ülke öğrencilerinin ortak çalışması ile gerçekleşti ve sonuç olarak, Avrupa'daki çevre sorunları hakkında ortak bir kitap oluşturmaya karar verdik.

Proje Amaçları:

  • Öğrencilerin Avrupa hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
  • Çok kültürlü farkındalığı ve anlayışı artırmak.
  • Öğrencilerin araştırma ve işbirliği becerilerini geliştirmek.
  • Öğrencilerin yaratıcılıklarını ve sunum becerilerini teşvik etmek

Proje Süreci:

Proje süreci boyunca, öğrencilerimiz Avrupa'daki çeşitli ilginç gerçekleri öğrenmek için araştırma yapma fırsatı buldular. Birlikte çalışarak, öğrenciler arasında etkileşim ve işbirliği sağlandı. Ayrıca, etwinning platformu üzerinden diğer Avrupa ülkelerinden öğrencilerle iletişim kurma imkanı buldular. Bu iletişim ve paylaşım sayesinde farklı kültürler hakkında bilgi edinme ve anlayışımızı genişletme şansına sahip olduk.

Etkinliklerimiz

Hazırlıklar - Araştırmalar

Dört farklı ülke öğrencilerinin birlikte çalışabilmesini kolaylaştırmak adına öğrencilerimizi buz kırma etkinlikleri ile tanıştırdık.

Proje çalışmamızın nasıl ilerlemesi gerektiği ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Ne tür etkinlikler yapıp proje sonunda nereye varabileceğimizi tartıştık ve bir hikaye kitabı oluşturmaya karar verdik.

Hikayemizin konusunu belirledik. Tüm paydaşların ilgisini çekebilecek çevre sorunları konusunda fikir birliği sağladık.

Hikayemizin ana karakterini belirlemek için bir yarışma düzenledik. Öğrencimiz Asel B******'nın tasarımı en çok oyu alarak kitabımızın ana karakteri oldu.


Hikayemizi nasıl oluşturacağımızı tartıştık. Sıra ile diğer ülkelerde hikayeyi devam ettirmeye karar verdik ve diğer ülkelerin çevre sorunları hakkında araştırmalar yaparak bilgi toplamaya başladık. 

Yeterli veriye ulaşınca çarkıfelek tarzı bir kura ile sırlamayı belirledik ve hikayemizi yazmaya başladık:

Hikayeleştirme - Yazım

İspanya hikayemizi Almanya'dan başlattı. Almanya'daki Black Forest dağlık bölgesinde yok olmakta olan bitki türlerine dikkat çekti. Almanya Türkiye'de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu Sincapları ile hikayeyi bize devretti. Bizler de Ege Denizinde suların ısınması sebebiyle yok olmaya yüz tutmuş Golyan Balığını Yunanistan'daki hikayemiz ile anlattık. Yunanistan son olarak İspanya ve Portekizi içine alan İber Yarımadasında yaşayan son 100 İber vaşağı'nın hikayesini İspanyada anlatarak hikayeyi sonlandırdı. 

Kapak tasarımını yine Demre IHL ekibi olarak bizler yaptık.

Dünya Çevre Günü (5 Haziran)

Biz de projemiz kapsamında 6 Haziran Pazartesi paydaş okullar ile bir çevrimiçi toplantı düzenledik.  Öğrencilerimiz çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile önerilerini küçük sloganlar şeklinde paylaştılar. 






Not: Bu yazı belirli bir projeye dayanmakta olup bilgilendirme amaçlıdır. Öğrenci gizliliği ve koruma yasalarını gözeterek projeye dair detaylı bilgi paylaşılmamıştır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

eTwinning Projemizi Tamamladık

European Book Miriam's Mission To Save The Environment 2022/2023 Eğitim Öğretim yılı başında çalışmalarına başladığımız ilk eTwinning projemiz European Book'u tamamlayarak Ulusal Kalite Etiketi başvurumuzu yaptık. Ortaokul kademesinden 14 öğrencimizin aktif katılımı ile 8 aydır devam eden projemizi Haziranın ikinci haftasında tamamladık.   Proje süreci boyunca öğrencilerimiz, bilgi toplamak, içerik oluşturmak ve sunum yapmak için büyük bir özveriyle çalıştılar. Ortaya çıkan ortak kitap, hem öğrencilerin araştırma ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu, hem de diğer öğrencilerle bilgi paylaşımını sağladı. Bu proje, öğrencilerin Avrupa hakkında bilgi düzeylerini artırmanın yanı sıra, kültürler arası iletişim ve işbirliği becerilerini de geliştirmelerine yardımcı oldu. Ayrıca, öğrencilerimiz etwinning platformu üzerinden diğer Avrupa ülkelerinden öğrencilerle iletişim kurma imkanı buldular. Bu iletişim ve paylaşım sayesinde farklı kültürler hakkında bilgi edinme ve a